Akce

Aktuálně



 Často hledané výrazy

Aktuality

Srub grill - recept Losos pečený v kouři


V tradiční finské kotě (grilovacím srubu) je možné díky variabilnímu grilu připravit všechny druhy grilovaných specialit určených ať už pro přípravu nad otevřeným ohněm nebo na nejmodernějším elektrickém grilu.
Proč ale nevyzkoušet něco nového?
Přinášíme Vám návod - Losos pečený v kouři.


IngredienceUzený losos, uzený pstruh, srub gril, grilocasí srub, kota
(pro 4 osoby)

 

filety z lososa nebo pstruha
2 lžičky soli
1 lžička cukru
koření dle chuti
citrónová šťáva  

 

 

  • Smíchejte cukr, sůl a koření. Směs vetřete do filet a nechejte 2-3 hodiny při pokojové teplotě 
  • Destičky potřete rostlinným olejem.
  • Upevněte rybí filé na destičky kůží směrem dolů.
  • Detičky upevněte minimálně 20 cm od ohně. Ryba je hotová cca za 1,5 - 2 hodiny v závislosti na teplotě a velikosti ryby.
  • Hotovou rybu před podáváním pokapejte s citronovou šťávou.

grilovaný losos recept, uzený losos, jak vyudit lososa, uzení lososa, udírna, gril

Další články k tématu: 

Srubgrilly na e-shopu

GRILUJTE, kdy Vás napadne!!

10 rad jak správně grilovat

Zimní grilování

 

del.icio.us

Nejoblíbenější dřevostavby

Přihlásit se